Plagiarism Quiz

What is plagiarism?

Test your knowledge

 

1. Is it considered plagiarism to copy a quote directly from the Internet and use it in an assignment without quotation marks or attribution? 

Yes
No

Answer :
The correct answer is:Y
This is the most blatant type of plagiarism, which almost anyone can recognize as unethical.

2. Is it considered plagiarism to use the ideas of another author without providing a reference, even if you write them in your own words?

Yes
No

Answer:
The correct answer is: Y
This is plagiarism. Even if you do not directly copy the author's words, you must provide a reference when you talk about their ideas.

3. I've completed about 90% of my assignment, but a table/chart that needs to be displayed and I can't get it to display correctly. My friend is in the same class and I can get just this part of the assignment from him. This isn't plagiarism, because it's just a basic part of the assignment, which was covered the day I was sick.

False
True

Answer:

The correct answer is: F

Any use of material that is not your own without using proper citation is considered plagiarism. This might also lead to your friend getting in trouble, as they've provided you information you were supposed to obtain on your own. In this instance, figuring out how to get the information to properly display was part of the assignment and the teacher wanted to see how each student handled the problem, not how well they could copy information.

4. You find some material on a website and use it as an idea for an assignment. The material just inspires you, and you don't use any material directly from the page. You write your assignment entirely in your own words, and use no direct quotes from the original site. You don't cite your source. Is this plagiarism?

 Yes
No

Answer:
The correct answer is: N
If you rewrite the material entirely in your own words, you are not plagiarizing. But this does not mean just switching a few sentences around or changing a few words; it means rewriting the passage with obvious understanding.

5. I am in a class this year that is similar to a class I took last year. It's not plagiarism if submit the paper I wrote for that class for my current class.

 True
False

Answer:
The correct answer is: F
If you submit a paper (or lab assignment, practicums, etc.) you've previously written, it is still considered plagiarism.  

6. You copy a long quotation from a website into your assignment. Then you change a few words from the quote, substituting synonyms, and change the order of some of the sentences. You don't use quotation marks or cite the website. Is this considered plagiarism?

Answer:
The correct answer is: Y
Plagiarism doesn't have to be direct copying. In this example, the ideas are still someone else's, and you've made only minor changes. In addition, you haven't cited your source.

7. If you borrow someone's idea and use it in a paper, you don't have to cite it.

True
False

Answer:
The correct answer is: F

The same is true for ideas, songs or speeches. If someone else said it first, it has to be cited,

regardless of its source.

8. If I download something from the Internet/Web and change a few words and phrase, I can use that information for class assignments without having to cite it.

True
False

Answer:
The correct answer is: F
This is called paraphrasing and IS acceptable if you cite the source. It's a common

misconception that you can use other people's material if you don't use it verbatim, or exactly
as written. Paraphrasing is considered plagiarism if it is not cited.

9. It is always okay to use something I find on the Internet/Web for a class assignment.

True
False

Answer:
The correct answer is: F
While most of what is available online can be used, as long as the source is properly cited,

some material is copyrighted and you may NOT use it without the author's permission.

Sometimes this involves paying a royalty to the author or their agent, so be careful! This is

often true of music or graphics.

 

10.  I can quote passages from papers I find on the Internet/Web for my class assignments if I properly document where I found the information.

True
False

Answer:
The correct answer is: T
However be careful when you use material from the Internet as you need to cite as much as possible. It is important to use your own words to summarize what you have read.